اخبار ویژه‌ای درگذشت واصف باختری

گزارش محفل یادوارۀ استاد باختری

قسم به غربت واصف که در جهان شما

 یگانه آمد و تنها نشست و فرد گذشت

کانون بانوان انجمن ادبی هرات مورخ ۱۸/ ۵/ ۱۴۰۲ محفلی زیر عنوان یادوارۀ استاد واصف باختری برای بزرگ‌داشت از جایگاه ادبی این شخصیت نامی کشور برگزار کرد.

در این برنامه که با حضور عده‌ای از ادب­دوستان و اعضای انجمن ادبی برگزار شده بود، خانم نیلوفر نیکسیر به خوانش متنی تحت عنوان «ما همسرایان لالیم» پرداختند ایشان علاوه بر بیان نقش استاد باختری در شعر معاصر افغانستان فرمودند: در کشور ما به فرهنگ و ادبیات بها داده نمی‌شود و تعصبات زبانی منجر به آن شده است که هر دو زبان ملی کشور مورد ناروایی قرار بگیرند و چنان­که باید روی رشد آن­ها کار شود.

خانم فرشته آیه به خوانش زندگی‌نامه استاد باختری پرداختند  و جوانان  را به خوانش عمیق آثار استاد باختری توصیه کردند.

خانم مدینه نعمتی در‌مورد جایگاه واصف باختری در شکل‌گیری جریان‌های شعری معاصر صحبت کردند. ایشان گفتند: باختری شعر نیمایی را دقیق درک کرده بود و سعی می‌کرد با اشعار پخته‌اش به تثبیت مؤلفه‌های شعر نیمایی بپردازد. همچنین این شاعر نقش عمده‌ای در‌ جریان غزل نو‌ در افغانستان داشته است. باختری  مهم­ترین شاعر سپید‌سرای افغانستان محسوب می‌شود که اشعارش از فرم شعری قوی برخوردار است.

خانم تمنا مهرزاد گفت باختری در سرایش شعر،  سبک مهدی اخوان­ثالث‌ می‌پسندید و در اشعارش هم از او‌ پیروی می‌کرد. او افزود این شاعر به علت فعالیت‌های سیاسی روزهای تلخی را در زندان سپری کرد.

همچنین خانم حلیمه رسولی نگاهی به اشعار کوتاه واصف باختری انداخت و گفت میزان اشعار کوتاه باختری بسیار کم است اما ایشان هم در قالب‌های کلاسیک و هم در فرم های مدرن شعر کوتاه سروده است. همچنین اشعار کوتاهی از شاعران سایر کشورها به فارسی ترجمه کرده است.

خانم افسانه واحدیار با بیان اینکه باید در روزگار کنونی به ادبیات ‌و‌ هنر توجه بیشتر صورت گیرد و قشر جوان با ادبیات سرزمین‌مان آشنا شوند بر مزایای برگزاری بزرگ‌داشت از مفاخر کشور اشاره کرد. ایشان گفت استاد باختری به انسان، وطن، آزادی و عدالت اجتماعی بها می­داد و اشعارش از ابعاد اجتماعی و سیاسی پررنگی برخوردار است. 

گردانندگی این برنامه را خانم سودابه سامح پیش می‌برد و خانم فردینا نبوی و دنیا پژواک به دکلمۀ­ اشعار استاد باختری پرداختند.

در  حاشیۀ این برنامه به هنرجویان دورۀ اول کارگاه داستان‌نویسی تقدیرنامه از طرف انجمن ادبی اهدا شد.

در انتها تصمیم بر آن شد که به منظور شناخت بیشتر ادبیات کشور ‌ برنامۀ مطالعه جلسات هفتگی انجمن ادبی هر فصل اختصاص به مرور و پژوهش پیرامون آثار یکی از شعرای پیش­کسوت اختصاص یابد.

نظر دهید