اخبار

گرامیداشت زنده یاد پروفسور محمد ناصر رهیاب

گرامی‌داشتِ زنده یاد پروفسور محمد ناصر رهیاب

و معرفی یکی از مواریث با ارزش­شان کتاب «شعر، هنر زبانی زیبا»،

پوهنتون هرات و انجمن ادبی این ولایت، به مناسبت گرامی‌داشت از زنده یاد پروفسور محمد ناصر رهیاب استاد فقید پوهنحی ادبیات و علوم بشری پوهنتون هرات و معرفی یکی از آثار تحقیقی استاد، «شعر، هنر زبانی زیبا»، نشست علمی­ای  را- با حضور شیخ­الحدیث ابوالحکمت مفتی عبدالغفار رئیس پوهنتون هرات، ملاانعام الله انعام معاون مالی و اداری، پوهندوی غلام حضرت حساس معاون امور محصلان، پوهنمل فضل احمد فاضل رئیس پوهنحی ادبیات، پوهاند دکتر فضل­الرحمن فقیهی، پوهاند دکتر خلیل احمد آذر، پوهندوی دکتور محمد داود منیر، پوهنمل دکتور صلاح الدین جامی و جمعی از استادان پوهنحی ادبیات، بزرگان خانوادۀ استاد مرحوم، ادبا، عُرفا، رؤسای پوهنحی ها، استادان و محصلان- در تالار کنفرانس­های پوهنحی زراعت پوهنتون هرات برگزار نمودند.

مراسم با تلاوت آیات کلام الهی آغاز شد و سپس پوهنمل فضل احمد فاضل رئیس پوهنحی ادبیات و علوم بشری از برگزارکننده­گان این نشست علمی تشکر نموده و پیرامون تعهد، تخصص، اخلاق، تواضع و فروتنی زنده یاد پروفیسور محمد ناصر رهیاب صحبت نمود.

سپس شیخ الحدیث ابوالحکمت مفتی عبدالغفار رئیس پوهنتون هرات برگزاری چنین مراسمی را با ارزش عنوان کرده گفت: بزرگداشت از علما و دانشمندان نشان­دهندۀ ارج گذاری به علم و دانش است.

رئیس پوهنتون هرات هم­چنان افزود: علما و دانشمندان با دانش و تعهد خود نقش مهمی در توسعه و پیشرفت جامعه دارند و بزرگ­داشت از آنان می‌تواند انگیزه‌بخش برای دیگران باشد تا در مسیر علم و دانش قدم بردارند و به جامعه خود خدمت کنند.

در ادامه پوهاند فضل الرحمن فقیهی استاد پوهنحی ادبیات و علوم بشری نیز درمورد آثار علمی استاد که صدقۀ جاریۀ آن بزرگ­مرد به شمار می­رود، به تفصیل صحبت کرده گفت که از آن­ها می­توان به عنوان منابع بسیار معتبر علمی تا سال‌یان سال استفاده نمود.

بعداً پوهندوی دکتور محمد داود منیر استاد پوهنحی ادبیات و علوم بشری در مورد شخصیت علمی استاد رهیاب صحبت نموده، مقاله-ی علمی- تحقیقی خود را زیر عنوان « زبانِ شعر، هنر زبانی زیبا» اثر پژوهشی استاد مرحوم، ایراد نموده در بخشی از صحبت­هایش گفت: استاد رهیاب نه تنها به مباحث نظری هنر و ادبیات در قدیم و جدید آشنایی کامل داشته؛ بلکه به مسایل معارف دینی نیز توجه زیادی داشته اند و این امر در آثار استاد مرحوم به وضوح قابل مشاهده است. وی همچنان در مورد ویژه­گی­های زبانی و هنری این اثر استاد فقید صحبت نموده، نمونه­هایی بارزی از آن­ها را به حاضرین ارائه کرد.

در ادامه هریک پوهنیار احمد فهیم فیاض مقاله­ی علمی-تحقیقی خویش را زیر عنوان «مخاطب­شناسی در: شعر، هنر زبانی زیبا» به گونۀ فشرده به خوانش گرفت و به برجسته­گی­های این مسأله به گونۀ مستند و مستدل اشاره­هایی مفصلی داشت.

سخنران اخیر محفل پوهنیار غلام رسول رحمانی استاد پوهنحی ادبیات بود که مقاله­ای علمی- تحقیقی خود را زیر عنوان « گرایش استاد ره­یاب، در دیدگاه­های طرح شده در کتاب: شعر، هنر زبانی زیبا» صحبت‌های علمی و همه جانبه نمود و جای­گاه برجستۀ استاد را در طرح دیدگاه شخصی خود به عنوان یک پژوهشگر توانا به روشنی به نمایش گذاشت.

مراسم با دعاییه یی پوهنوال عبدالعزیز نعمانی استاد پوهنحی شرعیات ختم گردید.

چهارشنبه،  ١٣ ذی­القعده ١٤٤٥ – 2 جوزای 1403

 

نظر دهید